LIVNO: DOŠAO U RODNI GRAD IZ NJEMAČKE I U CENTRU GRADA POČINIO SAMOUBISTVO

Stanovnike Livna, posebno one koji žive u ulici Stjepana II Kotromanića, sinoć je oko 22:30 sati, uznemirio pucanj u automobilu marke Mercedes njemačkih registarskih oznaka.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona po izlasku na mjesto događaja, pronašli su tijelo muškarca u automobile. Uviđajem je utvrđeno da je riječ o M. D., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Livnu, s privremenim boravkom u Augzburgu u Njemačkoj, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.
– Tragedija se dogodila u ulici Stjepana II Kotromanića bb i najvjerovatnije je riječ o samoubistvu. Tijelo nastradalog je prebačeno u livanjsku mrtvačnicu, a Kantonalno tužilaštvo će odlučiti ima li potrebe za obdukcijom. U ovom trenutku ja tu informaciju nemam. Očevid je završen, tako da su život i saobraćaj u ovom dijelu normalizirani – kazao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.
Kako smo uspjeli saznati riječ je o Mirku Damjanoviću, koji je dugo bio izvan Bosne i Hercegovine. Prema našim saznanjima u rodnog gradu ga mnogi nisu poznavali, jer je otišao da radi u Njemačku.

– Koliko znam Mirko je jedno vrijeme boravio i u Hrvatskoj, gdje je pokušavao naći posao. Žao mi je što je završio na ovakav način – kaže naš sagovornik.
U javnosti se govorilo da je u automobile ostavio oproštajno pismo, ali je to demantirao Vrdoljak.
– Ne, nismo nikakvo pismo našli – dodao je Vrdoljak.

(Hayat / Foto: Screenshot)

Back to top button