VEOMA LJEKOVITA: ŽARA SNIŽAVA ŠEĆER U KRVI, LIJEČI ANEMIJU, ODLIČNA JE ZA JETRU

Žara je jedna o najkorisnijih ljekovitih biljaka. Svi dijelovi ove biljke, stabljika, lišće, korijen i cvijet, imaju ljekovita svojstva.
Žara ili kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi.
Liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma. U biljnoj medicini čaj od žare se koristi za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća…

Čaj se pije četiri sedmice. Nemojte čaj zakuhati, jer će to uništiti dragocjene sastojke. Možete piti čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine, radi prevencije. Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je to što vam treba! Žara sadrži puno željeza, i uspješno se koristi kod anemije.
Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja. Sjeme koprive se pokazalo kao izuzetno ljekoviti dar prirode koji poboljšava opšte stanje cijelog organizma.

Ono je izvrsno za jačanje imunog sistema, a na prvom mjestu se ističe njegova djelotvornost u tretmanu anemije i generalnom poboljšanju kvaliteta krvi, prenosi Faktor.
Povoljno djeluje na jetru i poboljšava rad štitne žlijezde. Odlično je u kombinaciji s medom.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Back to top button