Pijan pregazio majku i kćerku na trotoaru: Počelo suđenje vozaču ubici

Nermin Rustempašić usmrtio Azru i Almu Hajrić te povrijedio trojicu dječaka

Čitanjem optužnice, jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda Novi Travnik kojim predsjedava sutkinja Lazarela Porić, počelo suđenje Nerminu Rustempašiću, koji je u decembru prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka.

Sišao s ceste

– Nakon otvaranja glavnog pretresa, pročitana je optužnica te su saslušani oštećeni kao svjedoci – saopćila nam je Rubina Begović iz Ureda predsjednice Kantonalnog suda Novi Travnik.
Stravična saobraćajna nesreća koja je uznemirila javnost u BiH dogodila se 7. decembra 2018. godine oko 20.30 sati kada je Rustempašić, koji je u krvi imao 2,99 promila alkohola, kod Gradske džamije u Novom Travniku na trotoaru udario Azru Hajrić i četvero djece.

Azra Hajrić je smrtno stradala na licu mjestu, a njena kćerka preminula je na putu do bolnice. Azrin 8-godišnji sin Eldar prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s povredama glave.

Na KCUS je tada prevezen i Davud Amidžić, sin glavnog imama iz Novog Travnika, dok je drugi njegov sin bio na liječenju u travničkoj bolnici. Dječaci su nakon oporavka pušteni iz bolnice.

Bili na treningu

Mlada majka bila je sa svoje dvoje te još dvoje prijateljicine djece na treningu džuda. Vraćala s njima kući kada je iz smjera Gornjeg Novog Travnika prema donjem dijelu grada na njih naletio pijani Rustempašić. On je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Puzao po asfaltu
Rustempašić je neposredno nakon što je udario ženu i djecu izašao iz vozila. Toliko je bio pijan da nije moga da stoji, već je puzao po asfaltu. Građani koji su pritekli u pomoć nastradalima u jednom momentu su krenuli prema Rustempašiću. Policija ga je spasila od gnjeva građana.

Avaz.ba

Back to top button