Milorad Dodik: Postoji snimak Izetbegovića kako u Zenici postrojava vojnike u uniformama tzv. Armije BiH i na to niko nije reagovao

On je naglasio da ostaje pri svojim stavovima o proslavi 12. maja u uniformama Vojske Republike Srpske, bez obzira na bilo čije namjere
Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je jučer u Sarajevu da postoji snimak bivšeg bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je u Zenici postrojavao vojnike u uniformama takozvane Armije BiH i da na to niko nije reagovao.
– Nadao sam se da ću danas Željku Komšiću reći sve što imam o njegovoj krivičnoj prijavi, i žao mi je što se nije pojavio. Tako da nisam imao priliku pa čekam sljedeću – rekao je Dodik, odgovarajući na pitanja novinara o krivičnoj prijavi koju je podnio Komšić protiv njega zbog najave da će na sljedećem obilježavanju 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske jedan broj pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH biti obučen u uniforme Vojske Srpske.

On je naglasio da ostaje pri svojim stavovima o proslavi 12. maja u uniformama Vojske Republike Srpske, bez obzira na bilo čije namjere – prenosi Srpskainfo.com.
Dodik je naveo da je moguće da naredne sedmice bude održan novi sastanak o formiranju vlasiti na nivou BiH, ističući da je neprihvatljivo uslovljavanje u vezi sa Akcionim planom za članstvo (MAP) ili ulaskom u NATO.

– Moraju da računaju da mi nemamo namjeru da bilo šta forsiramo. Da je neprihvatljivo uslovljavanje u vezi sa MAP-om ili ulaskom u NATO. Mi možemo da imamo godišnji sporazum sa NATO-om o aktivnostima koje ćemo zajedno planirati i to nije MAP i to nije članstvo u NATO i to mora da usvoji Predsjedništvo BiH – rekao je Dodik.

(Srpskainfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button