Nikšić pojasnio isključenje Lagumdžije, Komšića i ostalih iz SDP-a

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se novinarima nakon što je Glavni odbor danas isključio osam članova SDP-a.
Nikšić kaže da je očekivao da se makar neko od njih pojavi na današnjem zasjedanju i pokuša obrazložiti zašto se priklonio SPD-u, ali to se ipak nije desilo.Znalo se da će se raspravljati o tome, znalo se šta je prijedlog Predsjedništva. Očekivali smo da razgovaramo na tu temu, ali njihovo nepojavljivanje je na neki način indikativno – kazao je Nikšić.

Indikativno je to, navodi lider SDP-a, da se baš niko nije pojavio od isključenih članova.Ocijenio je kvalitetnom diskusiju koja je prethodila isključenju Zlatka Lagumdžije, Ive Komšića, Mire Lazovića, Emira Zlatara, Hakije Meholjića, Melihe Lekić, Zorana Mikulića i Rusmira Mesihovića.
Baš mi je na neki način zadovoljstvo da to nije prošlo, onako, znate, hajde predloženo je, dajte da to završimo, nego su bile vrlo kvalitetne diskusije članica i članova GO-a. Ljudi su davali svoja mišljenja i viđenja, bilo je i onih koji su mislili drugačije, ali je na kraju ta odluka donesena sa 67 glasova za, 10 protiv i dva suzdržana – poručio je Nikšić.

(Vijesti.ba)

Back to top button