BEZ UPOTREBE ANTIBIOTIKA: Rešite se urinarne infekcije prirodnim putem!

Foto: Profimedia
Saznajte kako da izlečite urinarnu infekciju uz par jednostavnih koraka.
Verovatno se većina vas u toku svog života bar jednom srela sa problemima koje donosi urinarna infekcija. Ona nastaje kada bakterije prodru u urinarni trakt i umnožavaju se. Simptomi koji se javljaju znaju biti vrlo neprijatni- peckanje prilikom mokrenja, čest odlazak u wc, bol u donjem delu stomaka, zamućen urin, čak i visoka temperatura. Imuni sistem i vrsta bakterija koja je izazvala urinarnu infeciju su samo neki od faktora koji utiču na to koliko će ova infekcija biti ozbiljna.

U skoro 90% slučajeva uzročnik urinarne infekcije je bakterija Echerichia coli koja se obično nalazi unutar creva, odakle putem otvora prelazi u urinarni trakt i izaziva infekciju. Putem seksa se mogu premestiti bakterije iz analnog područja u blizinu otvora uretre i na taj način se uglavnom javlja urinarna infekcija kod žena. Kako biste smanjile rizik od infekcije, pre svake seksualne aktivnosti očistite genitalno područje i mokrite nakon odnosa.

Većina urinarnih infekcija nije ozbiljna i njeni simptomi nestaju nakon dva- tri dana korišćenja antibiotika. Međutim, korišćenje antibiotika može narušiti ravnotežu crevne i vaginalne flore. Pojedina istraživanja govore u prilog tome da se urinarne infekcije u dosta slučajeva mogu tretirati putem drugih, prirodnih supstanci, koje sprečavaju vezivanje bakterija za ćelije urinarnog trakta.

Za vreme urinarne infekcije primenite sledeće savete:

1. Konzumirajte brusnicu- jer ona sprečava da se bakterije vežu za zidove urinarnog trakta. Za prevenciju urinarne infekcije, korisno je koristiti brusnicu u bilo kom obliku- sok, čaj, sušena brusnica.

2. Pijte puno vode!- Kada unosite veću količinu tečnosti, češće ćete i odlaziti u toalet da mokrite i samim tim ćete uticati na to da bakterije putem mokraće izlaze iz vašeg organizma.

3. Češće mokrite- iako je ovo iskustvo često neprijatno kada imate urinarnu infekciju, na ovaj način sprečavate da se bakterije razmnožavaju u urinarnom traktu.

4. Unosite vitamin C- jer je on zaslužan za jačanje imunog sistema i za prevenciju i lečenje urinarnih infekcija zakišeljavanjem urina.

Bilo bi poželjno da poradite na jačanju imunološkog sistema kada se rešite urinarne infekcije. Aronija, med, voće, treniranje i izbegavanje stresa su samo neki od načina kako da ojačate imunitet.

Srbijadanas.com

Back to top button