Trener pristao, Juve počeo pregovore!

Sastanak održan danas, zna se prva meta, već je pristao da se preseli u Torino, sada slede pregovori!
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Pregovori su počeli, izgleda da je Juventus završio posao kada je trener u pitanju, ali predstoji možda i teži deo posla, dogovor sa njegovim klubom.
Danas je u jednom milanskog hotelu održan sastanak Fabija Paratićija i Franka Trimbolija, agenta Maurisija Poketina.
Italijanski mediji pišu da je Argentinac dao pristanak, da je već saopštio Leviju da želi da ide u Juventus, i on je prvi kandidat ispred Sarija i Murinja.
Poketino je potpisao prošlog leta ugovor sa Totenhemom od 7 miliona po sezoni neto, Juventus mu nudi više, ali je problem u klauzuli od 40 miliona koliko neko treba da plati slobodu sjajnog stručnjaka.
Problem je što Danijel Levi predstavlja tvrdog pregovarača, Juventus je spreman čak da plati deo klauzule, a navodno će i agent Argentinca, kao i sam Poketino odmah posle finala saopštiti želju da napusti klub i krene ka većem izazovu.
Juventus će čekati finale Lige šampiona, nakon 1. juna zvanično imenovati trenera, danas je u Italiju stigao Gvardiola na jednu svečanost, obići će i Brešu, svoj bivši klub, ali on neće ove sezone napustiti Siti, ponovio je to nekoliko puta.
Prema nekim informacijama, Pavel Nedved je uveren da će Poketino ili Sari biti novi trener Juventusa, a priča se da je Inzagi pristao, ali da su male šanse, kao i u slučaju Siniše Mihajlovića da preuzme kormilo.
Ako, navodno propadnu obe opcije, i za trenera Totenhema i za trenera Čelsija, Juventus će pregovarati sa Žozeom Murinjom…

Sportske.net

Back to top button