GDJE JE OVO RANIJE BILO: Žene masovno dijele ovaj TRIK, nećete moći sakriti oduševljenje kad vidite rezultat!

Nije tajna da svaka žena želi u svakoj prilici da izgleda savršeno, bili da je dan ili noć, u teretani ili u izlasku sa prijateljicama.
Budući da živimo ubrzanim načinom života, gotovo da i nemamo vremena da se posvetimo sebi.
U nastavku pogledajte nekoliko korisnih savjeta za ljepotu koji će vaš život učiniti dosta jednostavnijim, te vam uštedjeti vrijeme, energiju i novac.
– Ulje cimeta i paprene metvice vrlo su učinkovita u tome da vam usne izgledaju punije i sjajnije. Ako niste alergični na ove sastojke, možete dodati nekoliko kapi na balzam za usne ili sjajilo za usne.
– Kokosovo i maslinovo ulje su izvrsni za uklanjanje šminke otporne na vodu. Pokušajte ovaj trik i vidjet ćete da je uklanjanje vaše šminke jednostavno, čak i bez čišćenja lica.
– Kada se omiljena maskara počinje sušiti, možete je oživjeti dodavanjem nekoliko kapi slane otopine u tubu ili stavljanjem u zdjelu s toplom vodom 5 minuta.
– Ne morate bacati slomljenu šminku (puder, rumenilo, sjenilo…). Jendostavno dodajte nekoliko kapi izopropanol-a na prah, a onda nožem formirajte oblik. Ostavite preko noći da se osuši. Sljedećeg dana, sav alkohol će ispariti i nećete morati kupovati novu šminku.

-Ako su neki od vaših omiljenih lakova postali pregusti i teški za nanošenje, pokušajte ih popraviti toplom vodom. Stavite bocu u vrlo vruću vodu nekoliko minuta, zatim je izvadite, protresite i nanesite na nokte dok je još topla.
– Lak za kosu vam može pomoći da vaše obrve ostanu na mjestu. Jednostavno nanesite malo laka na staru maskaru i pređite preko obrva.
– Zagrijte uvijač za trepavice fenom nekoliko sekundi prije nego uvijete trepavice. Ovo će vam pomoći da trepavice duže vrijeme ostanu uvijene.

SAPUN ZA GLATKU KOŽU

POTREBNO JE:

¼ šolja aloe vera gela
¼ šolje tečnog kastilj sapuna
1 kašika bademovog ili aloe vera gela
¼ šolja tople destilovane vode
Eterična ulja po želji, nekoliko kapi
Plastična flašica od tečnog sapuna
PRIPREMA:

Navedene sastojke izmiješajte i prespite u flašicu.
Vodite naručna da protresete bočicu prije svakog korištenja, a savjetuje se da je koristite dok se tuširate.
Sapun možete koristiti dva mjeseca.

Novi.ba

Back to top button