PREDSTAVLJAMO: EDIN i SAMIR s velikim uspjehom vode jedan od vodećih bokserskih klubova u ŠVICARSKOJ

Da se trud i rad uvijek isplati potvrđuje i ova priča, priča o bokserskom klubu u švicarskom gradu Yverdon, koji sa velikim uspjehom vode Edin Sulejmanović i Samir Suljić, jedan iz Konjević Polja, drugi iz Bratunca koji godinama žive i rade u Švicarskoj. Klub su osnovali 2009.godine i odmah se aktivno uključili u rad, klub je internacionalnog karaktera što znači da u njemu treniraju žene, muškarci i djeca iz svih sredina.

Klub ima između 250 do 300 aktivnih članova, s ciljem sudjelovanja na francuskom, švicarskom i inozemnom prvenstvu, kao i na europskim i svjetskim prvenstvima, treneri imaju viskokvalificirane licence i međunarodno iskustvo. Samir Suljić, osnivač kluba bio je četri puta državni prvak, a takmičio se i na evropskim prvenstvima na kojima je ostvario veoma dobre rezultate. Ciljevi Champions Boxing Cluba Yverdon su da se što više omladine okupulja druži i ujedno trenira, ali i poboljšava fizičko stanje u zdravom okruženju uz odgovarajući nadzor.

Zbog čega je boks poseban?

Fizička čvrstina je samo početak. U boksu je zapravo najvažnija mentalna čvrstina. Zato što boks umiruje. Uči nas kontroli i rađa poštovanje prema sebi i prema drugima. Odlični plasmani su svakako rezultat stručnog rada pomenutih trenera, želja i ljubav prema boksu mladih boksera i dobra organizacija kluba- ističe Edin Sulejmanović predsjednik CCB-a.
Klub je opremljen opremom po najvećim svjetskim standardima i posjeduju objekat od oko 300 metara kvadratni, čime svojim članovima pruža sve uvjete za što bolje treninge i bolje rezultate. Klub je povezan sa Švicarskom federacijom boksa i Odjelom za sport grada Yverdon-les-Bainsa.

Osvojene su brojne titule državnih prvaka u svim takmičarskim razredima, brojne nagrade i priznanja na domaćim turnirima kao i medalje i trofeji sa međunarodnih takmičenja. Trenutno se radi i trenira punom parom jer se približavaju ljetni odmori tako da će i članovi imati priliku da odmore, ali odma nakon ljeta nastavlja se sa radom i vrše se pripreme za mnogobrojna takmičenja na kojim će sudjelovati članovi već popularnog Boxerskog kluba ”Champions” u švicarskom gradu Yverdon, u kojem nekoliko hiljada bošnjaka. Pozivamo sve one koji žele da se priključe klubu i zdravo treniraju da se obrate na email koji ćemo postaviti ispod.

Svakako ovaj klub je primjer da se stručan rad i upornost isplati i da je jedna od ključnih faktora dobrog uspjeha. Ovim putem se zahvaljujemo čelnicima bokserskog kluba Edinu Sulejmanoviću i Samiru Suljiću, na izdvojenom vremenu i u ime našeg portala želimo im puno sreće i uspjeha u nastavku, a nesumnjamo da će ovaj klub uskoro obarati rekorde i ostvarivati uspjehe na evropskom i svjetskom nivou.

Za sve ostale informacije možete se obratiti putem Facebook stranice CLUB CHAMPIONS BOXING YVERDON-LES -BAINS ili putem emaila boxingclubchampions@gmail.com te na brojeve telefona 079 321 33 61 / 076 233 75 79.

Zahvaljujemo se kolektivu ”CHAMPIONS BOXING-a” na odvojenom vremenu i želimo im mnogo sreće i rada u nastavku.

Autor: Mehmedović M.

Back to top button