Kako je zastava RS iz Predsjedništva BiH završila iznad glave Benjamina Butkovića

U vrijeme dok su se Šefik Džaferović i Željko Komšić borili protiv kečerskog naleta Milorada Dodika koji je htio instalirati zastavu entiteta Republika Srpska u Predsjedništvo BiH, u javnosti je bilo komentara da je ta tema nebitna, da se radi samo o komadu platna.

Kako u praksi izgleda ta politika beskičmenjaka vidjelo se i intervjuu „Jedan“ na BHT-u kojeg vodio i priredio Benjamin Butković. Ovaj novinar je pristao tokom razgovora sa Dodikom biti ispod zastava entiteta RS, dvije na koplju, jedna na stolu, ali bez ijedne državne zastave. Tako je za sitan šićar, za jednu emisiju i komad slave Butković pristao izdati boje svoje države. On nije imao dostojanstva ni snage da se odupre Miloradu kao što su to učini Šefik i Željko pa su je izbacili iz Predsjedništva BiH. Ona ista zastava pod kojom je razarana BiH i činjeni najsvirepiji zločini ne smeta onima koji vječito mudruju i dijele nekakve lekcije i pripadaju sramnoj plejadi koja čak i borbu protiv velikosrpske dominacije vide kao bošnjačko politkanstvo.

Sa zastavom RS vidimo šta je bilo. Izbačena iz Predsjedništva BiH, završila je na ekranu. Dominirala je kadrom, snishodljivo je urednik pristao na to. Da se ovakvi kao Butković pitaju, ko zna šta bi bilo sa BiH. Vjerovatno bi odustali i od Brčkog za malo slave, ostalo bi Srbinje i Srpsko Sarajevo za malo šepurenja pred kamerama.
Saff

Back to top button