KONJEVIĆ POLJE:BOGATIJE ZA DEVET NOVIH UČAČA KUR'ANA

Dana 26.05.2019.godine održana je svečanost polaganja hatmenskog ispita za 9 učenika mektebske nastave džemata Konjević Polja.
Uobičajenim redoslijedom je tekao ispit za polaznike a ispitni dio svečanosti vodio je Adnan ef. Mujaković.Vrijedi istaknuti kako su svi polaznici, odgovarajući na postavljena pitanja, pokazali izvanredno znanje iz oblasti akaida, fikha, ibadata i na koncu učenja ajeta Časnog Kur'ana.

Nakon predavanja uslijedio je svečani dio dodjele diploma i hedija za svršenike hatme. Ostali učenici su nagrađeni sa paketićima koje je obezbjedio džemat.Hatmenski ispit su položili:
1.HAMZA MUMINOVIĆ
2.MUAZ ORLOVIĆ
3.RAMIZ MEHMEDOVIĆ
4.BILAL MUMINOVIĆ
5.LEJLA SULEJMANOVIĆ
6.AMINA AHMETOVIĆ
7.ELVISA SULEJMANOVIĆ
8.DŽENITA MUMINOVIĆ
9.AMINA ORLOVIĆ
Velike zasluge idu i za našeg vrijednog efendiju Adnana Mujaković.Adnan je žrtvovao i svoje vrijeme da bi izvukao iz djece maximum,tako što je obavljao mektebsku nastavu i petkom, što mu nije bila obaveza..Ove godine u našem džematu 9-ero djece je činilo hatmu, 5-ero djece je proučilo druge hatme, dok je 4-ero po prvi put .Naravno da se pohvalimo da je i 25-ero djece je završilo mektebske ispite,mnogi džemati trebaju da uzmu nas za primjer.Sve se može kad se hoće.Nakon svečanosti upriličen je zajednički iftar za sve prisutne.Iftar su organiziral roditelji čija su djeca položila hatme.Zahvaljujemo se i drugim džematlijama, koji su došli iz drugih džemata da uveličaju ovaj događaj.
Čestitke na postignutom uspjehu upućujemo svim svršenicima ispita, njihovim roditeljima i njihovom muallimu, s dovom Allahu da ih sve obilato nagradi za uloženi trud. Amin!
SLIKE MOŽETE POGLEDATI NA STRANICI M.Z.K.P

Back to top button