Thaci: Vučić zna da ne smije sa vojskom krenuti na Kosovo

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da je odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu.
“Predsjednik Srbije dobro zna da ne može da krene prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam ubijeđen u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Sigurnosne snage Kosova su u stanje pripravnosti. Populističke izjave nisu prijetnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji, kazao je Thaci, prenosi Beta.

Thaci je nakon sjednice Saveza za nacionalnu sigurnost Kosova rekao da je u jutrošnjoj akciji kosovske policije na sjeveru uhapšen i jedan Rus za kojeg je naveo da je bio “maskiran statusom diplomate” i da je imao za cilj da ometa policiju.

Podsjećamo, danas je policija Kosova provela akciju na sjeveru zemlje gdje je većinsko srpsko stanovništvo, a cilj akcije je, kako je navela kosovska policija, bilo hapšenje policajaca upetljanih u kriminalne aktivnosti. Nakon sporevedene akcije, ROSU se povukla sa sjevera Kosova.
Klix

Back to top button