Ekskluzivno: Poslušajte novu ilahiju posvećenu žrtvama Prijedora „Bijele trake“ (VIDEO)

Poslušajte i pogledajte prelijepu ilahiju u izvedbi hora “Rejjan”, a koju vam Face portal i televizija ekskluzivno objavljuju.

Promocija spota “Bijele trake” održat će se pod visokim pokroviteljstvom Ramiza Saklića, potpredsjednika bh. entiteta RS.

Grupa “Rejjan” je osnovana u ljeto 2006. godine, na incijativu grupe mladih studenata, koji su svoju posvećenost prema čistoj vjeri Islamu, svoju iskrenu ljubav prema Uzvišenom Allahu dž.š i plemenitom Poslaniku s.a.w.s. odlučili pretočiti u riječi, stihove, tonove i melodije. Kao i svaki, i njihov početak je bio težak, početak pun odricanja, truda i rada. Ali, velika ljubav i sloga između njih, snaga volje, naporan rad i Allahov rahmet dali su im vjetar u leđa.

Danas grupa sačinjava jedanaest muških članova, studenata Univerziteta u Sarajevu, iz mnogih krajeva Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Većina od njih su svršenici medresa. Izvode ilahije i kaside na bosanskom, turskom, arapskom, albanskom i engleskom jeziku. Nakon samo godinu dana rada, prepoznaje se veliki talenat i kapacitet tima koji sarađuje. Ubrzo grupa”Rejjan” snima prvi album pod nazivom” Ya Resulallah”.


Face.ba

Back to top button