Euforija u Srebreniku: Gradina potpisala sporazum sa Tuzla Cityjem, Azmir Husić najavio plasman u Prvu ligu FBiH

Danas je u Srebreniku na Gradskom stadionu ozvaničena saradnja između Gradine i Tuzla Cityja.
U Srebreniku su ugovor sa Tuzla Cityjem okarakterizirali historijskim jer to znači bolje dane za srebrenički klub. Azmir Husić uručio je Gradini ček od 50.000 KM, a još 50.000 KM klub iz Srebrenika dobit će početkom naredne godine. I Azmir Husić, ali i predstavnici Gradine najavili su da će od naredne sezone klub iz Srebrenika igrati u Prvoj ligi FBiH.

“Želim da se zahvalim predstavnicima lokalne zajednice i predstavnicima Tuzla Cityja na čelu sa Azmirom Husićem. Ovo je za nas historijski dan, rekao bih fudbalske sreće. Ovo je historijski momenat razvoja fudbala na ovom području. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos na ovom planu”, kazao je predstavnik Gradine Ibro Ibrić.

“Drago mi je da danas mogu ovdje da sjedim i pričam o boljim danima sporta pogotovo kada je u pitanju Gradina koja je poznata kao rasadnik talenata. Drago nam je zbog sporazuma sa Gradinom. Nakon tri mjeseca pregovora prije 15 dana stigli smo do sporazuma u koji je bio uključen i grad. Gradina je jedan od najboljih kolektiva na opštini Srebrenik. Naš cilj zajednički je da Gradina u narednoj godini bude u Prvoj ligi FBiH i na tome ćemo raditi. Gradinu želimo izvesti na put gdje istinski pripada možda čak i u Premijer ligi. Ono što je sigurno nastojat ćemo da se omladinski pogoni razvijaju i da omogućimo svoj djeci besplatan trenažni proces. Ostvarit ćemo mogućnost da tu dođu djeca koja možda nemaju mogućnost da plate članarinu. Svi treneri koji nemaju licencu poslat ćemo na edukaciju kako bi se pojavio novi Džeko, Pjanić, Spahić itd”, istakao je Azmir Husić.

Muhamed Jašarević predstavnik lokalne zajednice rekao je kako dugi niz godina prati Gradinu kroz teške i vesele trenutke.
“Vidio sam da je općina uvijek bila uz Gradinu ali trebao nam je kvalitetan sponzor kako bi bili stabilan prvoligaš, a možda i premijerligaš. Partnera smo pronašli u Tuzla Cityja. Dogovorili smo partnerski odnos finansiranja 50-50 posto. Nadam se da će saradnja biti dobra i da ćemo naredne sezone biti u Premijer ligi”, kazao je Jašarević.

Sportske.ba

Back to top button