NE MOGU JE PATENTIRATI: OVA BILJKA UBIJA ĆELIJE RAKA 10 HILJADA PUTA SNAŽNIJE OD KEMOTERAPIJE

Tek se u posljednje vrijeme počelo ozbiljnije govoriti o ovoj biljci koja bi mogla biti spas za mnoge oboljele.

Gravila raste u Meksiku, Kolumbiji, Peruu, Venecueli, na Karibima, ali i u zemljama podsaharske Afrike i jugostočne Azije. Upravo prema navedenim staništima, može se zaključiti kako ovoj biljci odgovaraju područja visoke vlage i relativno tople zime ( ne manje od 5 celzijusevih stepeni). Stablo graviole nije osobito veliko, ali je zato cijela biljka iskoristiva. Upravo zato je južnoamerički indijanci koriste čitavu: koru, lišće, korijen,sjeme i plod – i to za liječenje mnogih bolesti kao što su astma, artritis, problemi sa jetrom i bolesti srca. Slatkastog je okusa, a podsjeća na kombinaciju ananasa i jagode.

Čudotvorna graviola – lijek za mnoge bolesti

Najviše pažnje ova biljka je privukla upravo u liječenju raka. Mnoga istraživanja su pokazala kako upravo ova biljka liječi mnoge vrste tumornog oboljenja, a osim toga pomaže i kod bakterijskih i gljivičnih infekcija, snižava krvni pritisak, liječi astmu, artritis, pomaže kod depresije, stresa i živčanih poremećaja…

Mnoga istraživanja koja se rade na biljci još od 1970-tih godina su pokazala kako ova biljka uspješno ubija stanice raka u našem tijelu i to 10 000 puta uspješnije od obične kemoterapije i lijeka Adriamycin (najćešće korišten pri kemoterapiji) – posljedice liječenja graviolom su vraćanje snage i imunosti za razliku od kemoterapije koja je izvanredno iscrpljujuća.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Back to top button