Ramić u Doboju: Ugovori za 29 stambenih jedinica povratnicima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je boravio u Doboju. Tim povodom su potpisani tripartitni ugovori o dodjeli građevinskog materijala za 29 povratničkih porodica. Pored ministra Ramića, ugovore su uručili potpredsjednik Skupštine Doboja Miloš Bukejlović.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 302.000,00 KM, od čega Grad Doboj sufinansira 49%, a preostali dio osigurava Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.


„U proteklom mandatu smo u Doboju izgradili preko 100 stambenih jedinica povratnicima i za tu namjenu izdvojili više od milion KM. Raduje nas današnja slika višečlanih i porodica sa malom djecom, oni su garant povratka, ali i opstojnosti i očuvanja naše domovine. Ovom prilikom posebno želim naglasiti primjer uspješne saradnje sa Gradom Dobojem, koja je uz partnerski odnos i sufinansiranje rezultirala provođenjem značajnih projekata za povratnike na ovom području. Ne treba zaboraviti da se uz razumijevanje i aktivnu saradnju sa lokalnom zajednicom znatno brže i utvrđuju prioriteti ulaganja ali i završavaju projekti u povratničkim sredinama“, istakao je ministar Ramić.


Među današnjim potpisicima ugovora je i Čajić Arif iz mjesta Ševarlije koji ne krije radost zbog pomoći koja mu je od velikog značaja.
„Podršku koju dobijemo je znak brige o nama. Mnogo nam je lakše kada ne izostaje institucionalna podrška, a današnja donacija znači bolje uslove stanovanja mojoj porodici“, izjavio je Čajić

Inače, korisnici pomoći su odabrani putem javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica iz dvogodišnjeg programa, kojim je do sada obuhvaćena obnova i rekonstrukcija stambenih objekata u 65 općina na području cijele Bosne i Hercegovine.
Infosvijet.net

Back to top button