Cvijet sjećanja projiciran u zagrebačkim fontanama

Neće se smiriti Bošnjaci u Bosni i Hercegovini dok se ne pronađe i identificira posljednja žrtva Srebrenice- poručio je Bandić

FOTO: FOTO: ANADOLIJA
Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici, na zagrebačkim fontanama drugu godinu zaredom upriličena je svjetlosna projekcija srebreničkog cvijeta sjećanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator događanja na zagrebačkim fontanama, gdje su uz projekciju cvijeta sjećanja dijeljene majice s natpisom “Da se nikada ne zaboravi 1995-2019.” kojim se obilježava godišnjica srebreničke tragedije, je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba (VBNMGZ), a uz gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića na svjetlosnoj projekciji sudjelovalo je više desetaka građana.

Gradonačelnik Zagreba Bandić najavio je kako će se srebrenički cvijet na zagrebačkim fontanama projicirati tokom dvije večeri.

-Neće se smiriti Bošnjaci u Bosni i Hercegovini dok se ne pronađe i identificira posljednja žrtva Srebrenice- poručio je Bandić.

Istakao je kako je cijela slobodarska Europa zakazala te kako je važno na to podsjetiti cijeli svijet.

Predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić istakao je kako cilj događanja podsjetiti građane Zagreba i Hrvatske na genocid i zločin koji se 1995. dogodio u Srebrenici.

Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice i sutra navečer bit će mjesto svjetlosne pojekcije cvijeta sjećanja.

Faktor

Back to top button