Za djevojčicom Selmom Musić iz Potočara se još uvijek traga

Na ovogodišnjoj dženazi u Potočarima ukopane su 33 žrtve srebreničkog genocida. Međutim, mnogi još uvijek tragaju za najbližim članovima svojih porodica. Selma Musić je djevojčica koja je imala samo osam godina 12. jula 1995. godine, od kada joj se gubi svaki trag.

Sumnja se da je kidnapovana ili da se jednostavno izgubila u masi ljudi koji su pokušali pobjeći iz srebreničkog meteža. Porodica je najprije pokrenula potragu u Italiji, pošto se smatra da je veliki broj srebreničke djece krajem jula deportovan u Italiju, ali bezuspješno.

Na današnjoj komemoraciji, ukopu i dženazi za 33 žrtve genocida u Srebrenici mogli su se vidjeti posteri u blizini Memorijalnog centra Potočari s likom tada osmogodišnje Selme Musić, kojim se pozivaju svi oni koji imaju bilo kakve informacije o njoj da se jave na Facebook stranicu Missing Selma Music.

Na posteru se ističe da Selma Musić ima blagi poremećaj s lijevom rukom i lijevom nogom, tj. gubi snagu u lijevom dijelu tijela, što može pomoći u eventualnom prepoznavanju. Rođena je 17. septembra 1987. godine i danas bi trebala imati 32 godine.

Zasrebrenicu

Back to top button