Habib o posljednjem McGregorovom incidentu: Mjesto mu je u zatvoru

Prvak UFC-ove lake kategorije Habib Nurmagomedov u razgovoru za TMZ najstrožije je osudio posljednji incident Conora McGregora, njegovog posljednjeg protivnika.
“Bojim se i pomisliti koliko bi mediji govorili loše o meni da sam ja udario tog tipa. To što je on napravio je jako loša stvar. Čak i da ga takav stariji tip udario deset puta prije toga, nema smisla da ti udaraš njega. Trebaš poštovati starije ljude. Ne razumijem to, za ovo bi trebao završiti u zatvoru. Zašto taj tip neće imati problema s dobivanjem vize za Ameriku? Kako mu nakon ovako nečega mogu dati vizu?”, pitao se Habib, aludirajući na probleme s dobivanjem vize koje ima njegov otac.
Habib cijeni sve što je McGregor napravio za MMA sport svjestan kako je zaslužan i za veliki dio njegove popularnosti, ali ističe kako ne smije na račun toga raditi ovo što sad radi.

“Napravio je dobre stvari za ovaj sport, ali već neko vrijeme je van pameti. Izgubio je kontrolu i njegova vlada bi ga trebala kazniti”, objasnio je UFC-ov prvak lake kategorije.

Podsjetimo, Habiba 7. septembra čeka borba u Abu Dabiju protiv Dustina Poiriera.
Klix

Back to top button