Tragedija kod Viteza: Za Feridovu jezivu smrt odgovoran rođeni brat (FOTO)

Nakon sumnjive smrti 54-godišnjeg Ferida O. iz Gornje Dubravice, ekipa „Dnevnog avaza“ posjetila je ovo mjesto kod Viteza, gdje smo zatekli brojne šokirane mještane koji su prepričavali događaj koji se proteklog dana dogodio u njihovom komšiluku.

Mještani su s nevjericom komentirali misterioznu smrt Ferida, koji je, kako nam pričaju, bio psihički bolesnik.

– Nije on bio dobro, imao je psihičkih problema. Ali, niko nije imao problema s njim. Sumnjamo da je imao razloga dići ruku na sebe. Svi govore da je ubijen, malo ko vjeruje da se ubio. Međutim, policija ništa ne govori. Svi smo u šoku, nije nimalo prijatan osjećaj gledati policiju dva dana – komentirali su nam mještani, prenosi Avaz.ba.

Već dva dana ispred porodične kuće Fuada prisutne su policijske patrole. Kako govore mještani, cijelu proteklu noć bili su na licu mjesta i obavljali uviđaj. Mjesto tragedije bilo je ograđeno trakom.

U porodičnoj kući nismo zatekli nikog. Mještani nam govore da je cijela familija u Njemačkoj. I nesretni Ferid, također, živio je i radio u Njemačkoj. Tamo je, pričaju mještani, zaradio penziju, nakon čega je došao u Dubravice.

Podsjetimo, 54-godišnji Vitežanin dovezen je jučer oko 17 sati u Dom zdravlja Vitez usljed zadobivenih povreda u vidu obodne rane, odakle je, zbog ugrožavajućih povreda, hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu „Bila“ u Novoj Biloj.

Nažalost, uprkos nadljudskim naporima ljekara, izgubio je bitku za život.

Prilikom uviđaja policajci su pronašli drogu, zbog čega je uhapšena jedna osoba. Kako saznaje “Avaz”, uhapšen je brat preminulog Ferida, kojeg mještani sumnjiče da bi mogao biti odgovoran za Feridovu smrt.

Nakon što se obavi obdukcija preminulog, koju je za sutra naložio dežurni tužilac Tužilaštva SBK, bit će poznat i zvaničan uzrok smrti, odnosno, je li riječ o ubistvu ili samoubistvu.

Back to top button