Husić za Faktor: Sa Slobodom smo sve završili

Azmir Husić, alfa i omega Tuzla Cityja je u razgovoru za Faktor potvrdio da je mlađi tuzlanski premijerligaš zainteresovan za kupovinu Amara Beganovića, kapitena Slobode.

Ponuda, koja je zvanična, zadovoljila je i čelnike Slobode, tako da su sitnice potrebne da se transfer mladog reprezentativca BiH i ostvari.

– Ima istine, ostvarili smo kontakt, a da li će do transfera doći, ne zavisi samo od nas, nego do agencije koja zastupa Beganovića, kao i samog igrača – rekao je Husić pa nastavio:

– Mi smo sa Slobodom sve završili. Zadovoljili smo sve što je Sloboda tražila – dodao je Husić, koji je naglasio da žali što su Crveno-crni trenutno u teškoj finansijskoj krizi.

Dodao je da Tuzla Cityju kupovina Beganovića u ovom momentu možda i nije potrebna, ali da zna kako Slobodi u ovom trenutku “gori po nogama”.

Ukoliko bi do transfera i došlo, Husić nije isključio ni opciju da Beganović ostane u Slobodi do zimskog prijezalnog roka, ili čak do kraja sezone.

Podsjetimo, Faktor je ranije objavio da je Sloboda prihvatila ponudu Tuzla Cityja tešku 100.000 eura, ali da je kapiten Crveno-crnih odbio mogućnost prelaska u “plavi” tabor, ali i bilo koji drugi klub u Bosni i Hercegovini.
Izvor:
Faktor

Back to top button