Dodik ponovo o proglašenju nezavisnosti RS i ujedinjenju sa Srbijom

Izvor: N1
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je “deklaracija SDA opštemuslimanska deklaracija koja vodi ka tome da Republika Srpska treba da proglasi nezavisnost i ujedini se sa Srbijom”.

“To nije deklaracija SDA, već muslimanska deklaracija. Sve političke partije, nevladine organizacije i udruženja, svi stoje iza toga i žele da nestane Republika Srpska. Ako neko misli da ne treba da bude Republika Srpska, a oni misle, onda je sasvim logično da Srpska mora da gradi svoj put. On je jedino moguć da se proglasi nezavisnost i ujedinjenje sa Srbijom”, rekao je Dodik za Televiziju Prva.

Dodik je kazao da u BiH više nije moguć rat, ali da je moguća odluka o samostalnosti Republike Srpske.

On je naveo da se u proteklom ratu u BiH “NATO stavio na stranu muslimanske strane i da nije bilo njihove intervencije, koja je kreirala uslove za dolazak Dejtonskog mirovnog sporazuma, pitanje je na koji način bi se sve to danas odvijalo”.

“Da nije bilo NATO-a i te vrste pritiska i bombardovanja, danas bi Republika Srpska bila nezavisna država”, rekao je Dodik, te kazao da je “NATO dva puta bombardovao srpski narod”.

Za Republiku Srpsku, kaže Dodik, nije opcija priključenje Alijansi, ali ne isključuje saradnju sa tim vojnim savezom.

Dodik je ponovio da BiH, “kakvu su kreirali stranci, ne može da postoji jer su sve vrijeme manipulisali”.

Program N1

Back to top button