Odbojkaši Srbije razbili Sloveniju i postali prvaci Evrope

Odbojkaša reprezentacija Srbije novi je prvak Evrope nakon što su danas savladali Sloveniju u velikom finalu Evropskog prvenstva sa 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:19) i tako, u četvrtom finalu prvenstva Starog kontinenta, došli do trećeg zlata.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ipak, nije se činilo da će biti tako ubjedljiv trijumf nakon samog početka meča. Prijem Slovenije je perfektno funkcionisao, njihovi napadi uglavnom su išli “kroz sredinu” pa su osvojili prvi set i to dosta ubjedljivo.

Tada se Srbija budi. U drugom setu je bila izuzetno dominantna, a osvojili su osam direktnih poena iz bloka za izjednačenje u meču.

Nije Slovenija pronalazila način da zaustavi raspoložene srbijanske odbojkaše pa su brzo bili u zaostatku u setovima, a onda su doživjeli i uvjerljiv poraz.

Srbiji je ovo biti četvrto finale i treća osvojena zlatna medalja na prvenstvima Starog kontineta, dok je Slovencima ovo bila druga borba za najsjajnije odličje.

Selektor ekipe koja je pokorila Evropu je Slobodan Kovač, a ekipu su činili Okolić, Kovačević, Petrić, Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Ćirović, Peković i Todorović.
Klix

Back to top button