Zukorlić zaprijetio Miloradu: “Ako dobijem emanet reisuleme Dodik neće moći cijepati Bosnu – InšaAllah”

Muamer Zukorlić, dugogodišnji predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i trenutno narodni poslanik u Skupštini Srbije te predsjednik Stranke pravde i pomirenja nedavno je prihvatio kandidaturu za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH.

To je izazvalo polemika u bh. javnosti, a zanimljivo je da su ga kandidirala muftijstva iz Sandžaka, Bihaća te Švicarske, Francuske, zemalja Beneluksa i Velike Britanije.

Prije nekoliko dana pred članovima Sabora Islamske zajednice u Sarajevu predstavio je i svoj program vizije te ga naslovio kao program kontinuiteta i noviteta.

“Islamska zajednica je tradicionalna organizacija koja iza sebe ima stoljeće i po organiziranog rada i iskustva u ovoj formi. To je sigurno ogroman kapital u njenom razvoju. Naredni mandat bi trebalo da bude period unapređenja IZ-a, a ne raskid sa svim onim što je do sada bilo. Svakako, sve ono što je dobro bih podržao, međutim, postoje stvari na koje sam u svom programu jasno ukazao i za koje smatram da trebaju biti unaprijeđene“, poručio je, između ostalog, Zukorlić.

Jučer je na Facebooku izazvao salve komentara statusom kojeg citiramo: “AKO DOBIJEM EMANET REISULEME DODIK NEĆE MOĆI CIJEPATI BOSNU – InšaAllah“.

https://www.facebook.com/muamer.zukorlic.16/posts/224524818512314

Sigurno poruka koja mnogo znači svima kojima je Bosna u srcu, a da li će Zukorlić zaista i biti imenovan za novog reisu-l-ulemu saznat ćemo 12. oktobra.

Fresspress

Back to top button