Baljić o dolasku u Tuzla City: Privukla me pozitivna energija u klubu

Vijest dana u bh. nogometu je svakako imenovanje Elvira Baljića za novog trenera Tuzly Cityja, a kako nam je proslavljeni igrač rekao, i sam je iznenađen pozivom od čelnika hita ovogodišnje sezone Premijer lige BiH.
“Bio sam malo iznenađen pozivom jer sam već dugo vremena u Turskoj. Međutim, kada sam razgovarao s ljudima osjetio sam tu neku pozitivnu energiju i drago mi je što sam prihvatio ponudu. Sada je na meni da pokušam napraviti uspjeh i da napravim što bolje rezultate”, rekao je Baljić za Klix.ba.

Nekadašnji nogometaš slavnog Real Madrida ističe kako je Tuzla City već napravio veliki posao ove godine.

“To je još jedan izazov za mene. Prošle godine su se borili za opstanak, a sada su treći na tabeli sa samo dva boda iza lidera. To me tjera da pokušamo svi zajedno u najgorem slučaju ostati tu i da pokušamo osvojiti što više bodova. Nisam gledao veliki broj utakmica Tuzla Cityja, više sam samo rezultatski pratio, ali prema svemu viđenom mislim da zaslužuju poziciju na kojoj su trenutno”, dodao je.

Baljić će već sutra biti u Tuzli.

“Već u srijedu me očekuje konferencija na medije gdje ću biti predstavljen javnosti. Ostat ću potom u Tuzli da gledam utakmicu Kupa BiH koju igraju protiv Veleža. Bit će to odlična prilika da vidim ekipu te se nadam da ću već naredno kolo Premijer lige BiH izaći na teren s timom”, poručio je Baljić.

Podsjetimo, nakon odlaska Milenka Bošnjakovića s klupe Tuzla Cityja, čelnici Plavih su brzo reagovali i dogovorili višegodišnju saradnju s Baljićem.

Klix

Back to top button