Baljić zvanično preuzeo ekipu Tuzla Cityja

Proslavljeni bh. internacionalac Elvir Baljić danas je službeno predstavljen kao novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja.

Kup utakmicu s Veležom (danas u 15.30 sati) posmatrat će kako bi bolje upoznao igrače, ali će na klupi biti dosadašnji pomoćnici Milenka Bošnjakovića, Samir Adanalić i Mirsad Dedić.

– Neću mijenjati pomoćnike, a na klupi ću biti već na idućoj utakmici – rekao je Baljić na današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o tome šta ga je privuklo da dođe u Tuzla City, rekao je da je to bila inicijativa nekadašnjeg suigrača, a danas sportskog direktora tuzlanskog kluba, Samira Muratovića.

– Privukli se su me ciljevi i budućnost ovog kluba. Želim biti dio ove lijepe priče. Ekipa je već ostvarila dobar uspjeh, dva boda je iza Željezničara i Sarajeva. Vlada dobra atmosfera i želim da je produžimo što duže – rekao je Baljić.

Naveo je da je Premijer ligu BiH pratio uglavnom kroz rezultate, da nije upoznat s igračkim kadrom nove ekipe, te da će skorašnja prvenstvena pauza dobro doći i njemu i igračima da se bolje upoznaju.

– U ovom trenutku ne treba puno mijenjati koncept igre. Ići ćemo korak po korak. Treće mjesto nas obavezuje i cilj je da osvojimo što više bodova – zaključio je Baljić.

Predsjednik uprave Tuzla Cityja Azmir Husić izrazio je zadovoljstvo što su brzo riješili problem upražnjenog mjesta šefa stručnog štaba, dodavši da je s Baljićem dogovoren trogodišnji angažman, te da u tom razdoblju klub želi izboriti mjesto u vrhu bh. nogometa i u nekom evropskom takmičenju.

Baljić je nosio dres reprezentacije BiH 38 puta i postigao 14 golova. Nastupao je za Željezničar, Sarajevo, Real Madrid, Rayo Vallecano, Galatasaray, Fenerbahce, Konyaspor, Istanbulspor i još nekoliko turskih klubova.

U trenerskoj karijeri vodio je Karabukspor, bio je asistent Safeta Sušića u reprezentaciji BiH koja je sudjelovala na Mundijalu u Brazilu 2014. godine.
FENA

Back to top button