SAFET ALIĆ VOLI SVOJ GRAD: U SREBRENICU ULOŽIO PREKO TRI MILIONA KM, U PLANU JOŠ NEKOLIKO INVESTICIJA

SAFET ALIĆ JE PONOSNI SREBRENIČANIN. ŽIVI U ŠVICARSKOJ I VOLI SVOJ RODNI GRAD. LJUBAV I PRIVRŽENOST OVOM PODRINJSKOM GRADIĆU SVAKODNEVNO POKAZUJE I POTVRĐUJE. I TO KONKRETNO. INVESTICIJAMA.

Iako živi u vjerovatno najuređenijoj državi na svijetu, Safet ne zaboravlja bosanski gradić sa najtragičnijom prošlošću. Ne zaboravlja svoje korijene i svoje sugrađane. Želi da Srebrenica ponovo stane na noge, a u oživljavanje ovog gradića je do sada uložio dva miliona KM.

Ako ste bar jednom kročili u centar Srebrenice, morali ste vidjeti motel i restoran “Alić”, koji je u Safetovom vlasništvu. Trenutno se na objektu motela i restorana, u kojem je zaposleno nekoliko radnika, te je on trenutno prava poslastica za sve turiste koji dolaze u Srebrenicu prvenstveno u ljetnom periodu.

Pored zgrade današnjeg motela “Alić”, koju je kupio i renovirao 2011. godine, Safet je prije nekoliko godina kupio i zemljište kod prelijepog jezera Perućac. Na jezeru je izgradio vikendicu, koja će postati dio proširene ponude motela. Kako ističe velike planove ima da proširi turizam na rijeci Drini

Od 2001. godine živi u Švicarskoj i posjeduje vlastitu firmu. No, zadnjih godina živi na relaciji Švicarska – Srebrenica.

– Moja namjera je da se vratim u Srebrenicu sa mojom porodicom. Ima još nekih planova koje moram realizovati kako bi se moja namjera mogla ostvariti. Ali, sigurno ću se vratiti u Srebrenicu, neću zauvijek ostati u tuđini – ispričao je Safet.

Dodao je da prije svega mora realizovati planirane projekte kako bi pomogao Srebrenici i njenim građanima.

U naselju Sućeska kod Srebrenice u toku je izgradnja farme pilića , vrijednosti od preko dva miliona , te kapacitet oko 100.000 brojila u vlasništvu Safeta Alić te ističe ako bude sve teklo po planu i ako bude imao podršku nadležnih institucija, planira da projekat bude završen naredne godine. Ima već dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno blizu deset radnika”, ispričao je Alić za bhdinfodesk.com.

Važno je napomenuti da je Safet veliki prijatelj s bh.atletičarem i svjetskim viceprvakom Amelom Tukom, čije prijateljstvo govori tj. pokazuje da je svo vrijeme na takmičenju u Katru Safet bio uz svog prijatelja, a pri povratku prisustvovao je i na svadbi popularnog Amela Tuke. Svoju neizmjernu podršku pružao je Amelu i prije svjetskog prvenstva te ga ugostio u porodičnoj kući u Švicarskoj.

Naravno Amel Tuka je trenutno najpopularnija bh.ličnost tako da nam je čast poznavati ga. Safet ne krije simpatije prema ovom skromnom novopečenom mladoženji te mu se stavio na raspolaganje u bilo čemu, jer naš Amel to i zaslužuje. Dok je ovakvih ljudi poput našeg Safeta koji ima ogromno srce ne trebamo da brinemo, jer svima nama treba jedna ovakva neizmjerna podrška.

Naš portal želi mnogo sreće ovom podrinjcu uz poziv svim ostalim uspješnim ljudima da svoj novac investiraju u Podrinje, jer Podrinje zaista treba ovakve ljude poput Safeta.

Infosvijet/ Mehmedović M.

Back to top button