Dvije osobe povrijeđene u masovnoj tuči na Ilidži

Dvije osobe su povrijeđene, od kojih jedna teže, u tuči između više lica koja se jučer dogodila u ulici Butmirska cesta na Ilidži, navodi se u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Tuča se, prema informacijama iz sarajevske policije, dogodila u 13.20 sati.

“Tom prilikom je S. M.,rođen 1960. godine, nastanjen u Sarajevu, zadobio je teške tjelesne povrede, dok je A. K., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu, lakše povrijeđen”, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomooć KS, a potom i u sarajevskom Kliničkom centru, nakon čega su obojica upućena na kućno liječenje.

“O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se S. M. ispita na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 362. KZ FBiH (nasilničko ponašanje, op. a.), a A. K. na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 172. KZ FBiH (teška tjelesna ozljeda). Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, piše u izvještaju.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.
Radiosarajevo.ba

Back to top button