Kako se namještaju utakmice u bh. nogometu: Imat ćeš 200 KM od mene, povuci ručnu!

Da je bosanskohercegovački nogomet preplavljen brojnim malverzacijama, te da su na sceni mito i korupcija, svjedoči i posljednji šokantan slučaj. Naime, Ajdin Mrguda, trener Nogometnog kluba Vis Simm-bau iz Kosove kod Maglaja, navodno je nudio novac igračima protivničkog tima da u susretu s njegovim klubom “povuku ručnu”, saznaje “Avaz”.

Bolja ekipa
U posjedu smo prepiske između trenera Mrgude i Marsela Macea, igrača NK Moševac, u kojoj se nogometašu nudi novac.

– Nemoj sutra da nas ubiješ, ništa vam ne znači. Mi idemo na prvo mjesto, a ti si ovdje na zimu. Nemoj zafrkavati – napisao je Mrguda.

U toku komunikacije na Viberu, igrač se požalio treneru rivalskog kluba iz Druge lige Federacije BiH – grupa Centar (treći rang bh. fudbala) da to neće moći sam uraditi, ali i da imaju bolju ekipu.

– Dobre igrače imaš, ne mogu sam. Vidio si sve prošlu tekmu. Trebao si reći Mirzi da ranije da keš. Neki dan broji predamnom pet milja. Ništa ne govori. Ja sam vas čekao, makar ljubičastu onu, pravio bih se povrijeđen – odgovorio je Mace.

Ostaje misterija kome je izbrojano pet “milja”, a nakon ove poruke, trener je čvrsto obećao kako će dati igraču novac i da on stoji iza svega toga.

Istražiti slučaj
– Imat ćeš 200 KM od mene. Povuci ručnu. Ja stojim iza toga. Ako hoćeš, ako ne onda ništa – rekao je Mrguda.

Tragom prepiske, kontaktirali smo trenera Mrgudu, koji negira da je nudio novac igraču suparničke ekipe.

– Ne bih komentirao. Mislim da je suludo. Te neke dječije igrice, sa tim nemam ništa. To su notorne laži i gluposti – rekao je Mrguda.

Hoće li se nakon ovog skandala istražiti slučaj navodnog podmićivanja igrača, bit će interesantno pratiti.

Prvi na tabeli
Mrguda kaže da je i on dobio screenshot prepiske, međutim, nije znao objasniti kako on ne stoji iza toga kada smo ga i pozvali na broj sa kojeg je na Viberu vođena komunikacija između njega i igrača.

– Problem je što je ovaj klub koji vodim prvi na tabeli, pa se sve to pokreće. Međutim, ne bih dalje ništa komentirao – rekao je Mrguda.
Avaz

Back to top button