Ronaldu prijeti dvogodišnja suspenzija?

Aktuelni prvak Italije, ekipa Juventusa sinoć je u velikom derbiju savladao Milan rezultatom 1:0 i vratio se na lidersku poziciju ispred Intera.

Jedini gol na utakmici postigao je Paulo Dibala, koji je zabio u 77. minuti nakon sjajne akcije u kojoj su učestvovala čak četiri igrača: Kosta, Pjanić, Iguain i na kraju Dibala.

Zanimljivo je da je Dibala u igru ušao u 55. minuti kada je zamijenio Ronalda, što je drugi put zaredom da portugalski as ne završi susret na terenu.

Italijanski mediji nametnuli su pitanje je li sve u redu u svlačionici Juventusa, ali to bi mogao biti najmanji problem za Ronalda i Staru damu.

“Dogodilo mi se to prije 12 godina na utakmici Roma – Lacio. Fabio Kapelo zamijenio me, poludio sam i otišao doma. Međutim, morao sam se brzo vratiti zbog antidoping kontrole, inače bih riskirao dvogodišnju suspenziju”, kazao je o Ronaldovom potezu Antonio Kasano, bivši italijanski napadač.

Njegove riječi snažno su odjeknule, mnoge sada zanima hoće li biti posljedica zbog Ronaldovog demonstrativnog napuštanja stadiona.

(Avaz)

Back to top button