VELIKA AKCIJA ŠIROM BIH Uhapšeno 10 osoba zbog namještanja fudbalskih utakmica, ovo je kolovođa koji je sve osmislio

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem područiju Bosne i Hercegovine jutros provode operativnu akciju “Var” zbog postojanja osnova sumnje da su osmunjičeni u ovom predmetu počinili krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja” i “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a odnosi se na namještanje fudbalskih utakmica u prošloj sezoni u Prvoj ligi FBiH.

U toku su pretresi na nekoliko lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, izumeđu ostalog u Sarajevu, Novom Travniku, Orašju. Kako nezvanično saznajemo, uhapšeno je najmanje 10 osoba zbog namještanja fudbalskih mečeva.

Bivši sudija i sadašnji delegat fSBiH, Vladimir Dominković, je među uhapšenima, nezvanično se saznaje. Za njega je sumnja da je zapravo sve i organizovao. Inače, za Dominkovića se godinama vežu brojne afere.

Također prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, među osumnjičenima su i Salem Prolić, Ilija Živković, Ante Bilješko, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, Josip Martinović i drugi. Među osumnjičenima su osim sudija i i druge službene osobe Fudbalskog saveza, među kojima su delegati, posmatrači i sl.

SIPA će naknadno objaviti detalje akcije koja se sprovodi na širem području BiH.

(Novi.ba)

Back to top button