Zbog radova jedni ne mogu po lijekove, drugi na posao

Stanovnici Zvornika i Malog Zvornika u susjednoj Srbiji s nestrpljenjem iščekuju otvaranje mosta između dvije države čija je obnova u toku kako bi mogli koristiti pogodnosti na koje su navikli.

Penzioner Maksim Gračanin kaže da im najviše nedostaje to što više ne mogu pješice u Mali Zvornik po lijekove.

– Tamo su lijekovi jeftiniji u prosjeku za 40 posto. Osim toga, u Srbiji su jeftiniji hljeb i mlijeko te smo i to svakodnevno kupovali u njihovim radnjama – kaže Gračanin.

Koliko su radnje kod Starog mosta zavisile od kupaca i Zvornika, govori i činjenica da su dvije već zatvorene. S druge strane Drine, stanovnici Malog Zvornika koji su zaposleni u Zvorniku sada ne mogu pješke do radnog mjesta, već se koriste graničnim prijelazom u Karakaju.

Obnova Starog mosta između Zvornika i Malog Zvornika ide planiranom dinamikom, a trenutno se radi pjeskarenje donjeg sloja te farbanje i postavljanje betonske konstrukcije.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i Miroslav Lazarević, direktor firme „Enikon gradnja“, koja je izvođač radova, očekuju da će most biti otvoren za pješački saobraćaj za tri sedmice.

Back to top button