Stotine ljudi na dženazi svirepo ubijenom Edinu Zejćiroviću

Stotine građana sa područja općine Čelić, Brčko distrikta, ali i drugih okolnih mjesta okupile su se danas u čelićkom naselju Ratkovići, gdje je klanjana dženaza i obavljen ukop 30-godišnjeg Edina Zejćirovića iz ovog mjesta, kojeg je grupa nasilnika iz Brčkog 17. novembra otela i na svirep i podmukao način ubila, bacivši potom njegovo tijelo u Savu.

Tužna povorka krenula je ispred porodične kuće ubijenog mladića, a dženaza je klanjana ispred džamije u Ratkovićima, nakon čega je na mjesnom mezarju obavljen i ukop.Prethodno se grupa od oko stotinu građana okupila u brčanskom naselju Ilićka, tražeći od pravosuđa Distrikta maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića.

– Edin je bio moj prijatelj, družili smo se. Želimo samo pravdu, da se najstrožije kazne počionioci. I idemo da posljednji put ispratimo Edu – rekao je novinarima jedan od Edinovih prijatelja.Osnovni sud Brčko distrikta odredio je pritvor osumnjičenima za monstruozno iživljavanje nad Zejćirovićem i njegovo ubistvo Suanu Haliloviću (40), Nihadu Hukiću (26) i Suvadu Djedoviću (22).

Četvrtoosumnjičeni za učešće u krvavom piru Samid Šabanović u bijegu je i za njim se traga.

Povodom ovog dogaja, a naročito nakon što je na društvene mreže i u medije procurio snimak iživljavanja nad ubijenim mladićem, građani su se okupili na Facebook grupi Pravda za Edina.

Traže maksimalnu kaznu za njegove ubice, a namjeravaju tražiti i izmjene krivičnog zakona kojim bi se podrazumijevale kazne doživotnog zatvora za počinitelje ovako monstruoznih krivičnih djela.
https://www.facebook.com/100009363451230/videos/2504417676546990/?t=2
Iza Edina su ostali neutješni roditelji, kćerka, trojica braće, djed i nane.
Faktor

Back to top button