STIŽE NAM JAKA MEĆAVA, NE IZLAZITE IZ KUĆA, OVI DIJELOVI ZEMLJE PRVI NA UDARU: Upaljen meteoalarm, RHMZ izdao važno upozorenje, SPREMITE SE!

Foto: Printscreen

Sutra ujutru u Srbiji će biti slabog i umjerenog mraza, uz mjestimičnu maglu, tokom dana biće oblačno, a uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje mjestimično sa kišom, u planinama sa snijegom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) prolazno naoblačenje, koje će ujutru i prije podne zahvatiti sjeverne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na cijelu zemlju.

Slaba sipeća kiša moguća je samo ujutru na području Vojvodine, ponegdje uz stvaranje poledice. Puhat će slab i umeren, na istoku i jak, zapadni vjetar. Jutarnja temperatura od minus devet na jugoistoku, do minus dva na sjeveru, a u Negotinskoj Krajini oko jedan stepen. Najviša dnevna biće od tri do sedam, u Negotinskoj Krajini do 11 stepeni.

Uveče i tokom noći očekuje se novo, jače naoblačenje mjestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predjelima sa snijegom, uz umjeren i jak sjeverozapadni vetar. U Beogradu se ujutru očekuje slab mraz, u nižim dijelovima grada kratkotrajna magla. Tokom dana biće pretežno oblačno i suho, uveče i tokom noći povremeno kiša ili susnježica. Oslab i umjeren zapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na sjeverozapadni i pojačanju.

Jutarnja temperatura oko minus tri, najviša dnevna do četiri stepena. Za nedelju se u Vojvodini prognozira promenljivo oblačno vrijeme, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova, snijega a u ostalim krajevima oblačno sa susnježicom i snijegom, uz više padavina u brdsko-planinskim predijelima. Puhat će umjeren i jak, u Vojvodini i na planinama i olujni sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Krajem dana i tokom noći slabljenje vetra i padavina. Od ponedeljka jutra hladna, uglavnom sa mrazem i maglom mjestimično, a tokom dana malo i umjereno oblačno i suho, uz postepeni porast dnevnih temperatura.

Izvor: Alo.rs

Back to top button