Ovako je Milanović govorio o BiH: To uopće nije država, to je ‘big shit’

Zoran Milanović je tada Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i našoj vlasti

Jutarnji list je u augustu 2016. godine objavio snimke sastanka bivšeg hrvatskog premijera i danas novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.

Tadašnji predsjednik SDP-a otvoreno je i opušteno govorio o odnosima sa Srbijom, iznio je stavove o ulasku Bosne i Hercegovine u EU, izjasnio se o blokadi pregovora Srbije te najavio da bi kao predsjednik Vlade sa Srbijom pokušao potpisati bilateralni sporazum.

Zoran Milanović je tada Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i našoj vlasti.

Šef SDP-a nije oduševljen tamošnjom situacijom, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, ‘big shit’, žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer ‘to je zemlja bez reda i poretka’.

– Imamo posla s negativcima – napomenuo je tada Milanović.
A pred nama je da vidimo da li će se njegovo mišljenje i stav prema BiH promijeniti.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button