Svjetski mediji o pobjedi Milanovića: Poslan ‘upozoravajući signal’ vladajućim konzervativcima

Austrijska novinska agencija APA prenosi da je favoritkinja Grabar-Kitarović, uz potporu premijera Plenkovića, izgubila izbore

Svjetske novinske agencije izvijestile su u nedjelju kako je kandidat Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zoran Milanović na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pobijedio kandidatkinju vladajuće Hrvatske demokratske zajednice Kolindu Grabar-Kitarović.

Francuski AFP prenosi kako se bivši premijer Milanović založio za tolerantnu Hrvatsku koja će okrenuti stranicu s “prošlih ratova”, dok Grabar-Kitarović nije uspjela osvojiti glasove radikalne desnice.

Njemačka agencija dpa prenosi da je Milanović porazio kandidatkinju HDZ-a uvjerljivije nego što se očekivalo, čime je poslan “upozoravajući signal” vladajućim konzervativcima.

Reuters piše da je Milanović u kampanji obećao borbu protiv korupcije te da neki analitičari smatraju da će Milanovićeva pobjeda naštetiti Plenkoviću i HDZ-u, dok drugi smatraju da će Plenković nadvladati taj izazov.

Austrijska novinska agencija APA prenosi da je favoritkinja Grabar-Kitarović, uz potporu premijera Plenkovića, izgubila izbore.

(FENA/dg)

Back to top button