Vulin dobio priznanje: Nikada se RS više nije stavljala u strategije i zakone Srbije kao sada

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin dobio je danas priznanje Orden zastave RS-a sa zlatnim vijencem povodom neustavnog Dana RS-a, koje mu je uručila entitetska predsjednica Željka Cvijanović.

Vulin se potom obratio zvanicama i medijima te poručio da to priznanje nije priznanje samo njemu, već priznanje Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić.

“To je priznanje Srbiji koja ne oklijeva da pomogne svojoj RS uvijek i na svakom mjestu, svim Srbima gdje žive i Srbima koji su rođeni u ovoj slobodnoj zemlji mojih predaka, koji su rođeni u Srbiji i rasijanju. To je nada da će svi Srbi biti ujedinjeni, složni i da ih nikada više drugi politički interesi, strani gospodari, lažne vođe, pogrešne ideologije neće svađati i usmjeravati jedne na druge. Ovo je orden za sve Srbe”, istakao je.

On je u zanosu govorio o svojim djedovima Dragutinu i Jovanu te svom rodnom mjestu na Manjači.

“Oni su me učili, i kada ih nisam najbolje razumio koliko treba i vrijedi voljeti Srbiju.
Kada su mi govorili da je njihov narod pretekao jer je bio dovoljno uporan i tvrdoglav i nije prestao vjerovati u vjeru i Srbiju. Ova zemlja i moja draga Manjača dali su mi život. A mojim sinovima dali su majku. Jer kada su njihovu majku kao njeni roditelji sklanjali ispred Bljeska i ustaša i sklonili su je u ovaj grad i ove ljude, gdje se Srbi i sklanjaju i čuvaju nego u krajiškim brdima i među Krajišnicima. A jedino su od krajiških brda viši Krajišnici i niko drugi”, dodao je.

On je kazao da RS nije nastala voljom stranaca, već potrebom srpskog naroda da se sačuva od jasenovačkog genocida koji je, smatra Vulin, prijetio da se ponovi.

“Svi Srbi znaju da tamo gdje nemaju svog sudiju i policajca i učitelja za njih nema pravde, sigurnosti i znanja. Zato je današnji praznik ne samo RS-a, već svih Srba gdje god da žive, a posebno tamo gdje im je teško”, kazao je.

Vulin je istakao da se nikada u strategije i zakone Srbije nije češće stavljala RS i Srbi gdje god da žive.

“To je nešto što je nepromjenjivo i sigurno. U politici sve i svašta može da se promijeni, ali odlučnost Srbije da čuva Srbe i RS i unaprijedi odnos ne može da se promijeni nikada i nigdje”, poručio je Vulin u Banjoj Luci.

Napomenimo da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine u više navrata poništio i ukinuo dijelove Zakona o praznicima entiteta i Zakona o Danu RS-a. Do implementacije ove odluke još nije došlo.

Klix.ba

Back to top button