DAN ŽALOSTI U SREBRENIKU

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 21. januar, Danom žalosti zbog tragičnog događaja u kojem je život izgubilo dvoje mladih naših sugrađana, Arnautović Irmel i Malkić Ildahid.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik.

Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku delatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima.


Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

_”Želim da u svoje lično ime, te kao Gradonačelnik i predstavnik Gradske uprave izrazim iskreno žaljenje i uputim saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Arnautović i Malkić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih. Povrijeđenima u ovoj saobraćajnoj nesreći želim brzo ozdravljenje”, naveo je gradonačelnik Omerović.
INFOSVIJET.NET

Back to top button