NIKAD NECU POBJECI U NEMACKU: BRAO BOROVNICE NA BALKANU 8 DANA, PA KUPIO AUTOMOBIL OD TOG NOVCA: ‘TREBA ZAPET I RADIT’ TO JE NJEGOVA TEORIJA

Marko Jurešić iz Busovače je poznat u svom naselju da je jako vrijedan covjek i da se bori za svoju porodicu kako bi im sve obezbjedio.Kako saznajemo on je za nepunih osam dana rada na branju borovnica kupio je automobil čija je cijena oko šest hiljada maraka.

Ovaj vrijedni covjek kaze ko hoce da radi moze se lijepo zivjeti bez obzira sto drugi kazu da nema posla a on kaze ima sta ima i posao se ne bira. Naime ovaj covjek ima punih 47 godina i šestočlanu porodicu izdržava isključivo branjem šumskih plodova a izmedju ostalog sve sto stigne on to i radi.

Ovaj vrijedni covjek iz Busovace kaze: Ko hoće, može zaraditi. Treba zapeti i raditi – kaže Jurešić. On je istakao, između ostalog, da mu najteže pada jer mora ustati u 4 sata i raditi do 8 navečer jer kako kaze rijetko ima vremena da popije kafu sa porodicom, ali da ne žali zbog toga i da na taj nacin imaju sve.

Izvor: novi.ba

Back to top button