Ovo su ključne rečenice koje otkrivaju hoće li Bajević vratiti Vranješa među Zmajeve

Duško Bajević, selektor Zmajeva, neće vratiti Ognjena Vranješa među Zmajeve, potvrđeno je za Faktor.

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine na današnjoj press-konferenciji potvrdio je da je obavio razgovor sa defanzivcem AEK-a.

– On je dugo dio reprezentacije. Vranješ je dao mnogo reprezentaciji, sigurno da niko nema primjedbi na njegovo zalaganje i dobre igre, ali sigurno da mora da vodi računa na svoje ponašanje van terena i za to treba da snosi posljedice – kazao je Bajević, najavivši da će obaviti još jedan razgovor sa problematičnim defanzivcem.

Međutim, kako je za Faktor potvrđeno iz stručnog štaba Zmajeva nakon presice, od njegovog povratka, prema trenutnoj situaciji, nema ništa.

– On je završena priča i neće biti vraćen u tim – rekao je za Faktor jedan od članova stručnog štaba Zmajeva.

A da novi selektor i njegov stručni štab neće tolerisati ispade van terena, kakve je imao Vranješ, posebno sa tetovažom portreta četničkog vojvode Momčila Đujića, što je kap koja je prelila čašu, dalo se naslutiti i iz izjave Zvjezdana Misimovića.

– Postoji kodeks kako se igrači moraju ponašati. Oči javnosti su uprte u njih i oni moraju biti dobar primjer. Što se tiče terena, svako ko bude igrao u kontinuitetu i pružao dobre partije, konkurisat će za reprezentativni dres – kazao je Misimović.

Vranješu je u prošlosti oproštena tetovaža granica entiteta RS, što je shvaćeno kao provokacija i nacionalistički ispad, a koju je nakon pritiska javnosti prepravio u sat. Oprošten mu je i verbalni sukob sa najbrojnijom navijačkom grupom reprezentacije BHFanaticos, čije je članove nazvao “bauštelcima” i ponudio ih da mu okreče stan.

No, veličanje fašizma, nešto je preko čega se ne može i ne smije preći. Nakon svega, igrač AEK-a tražio je izvinjenje iz kancelarije FSBiH, čime je sebi definitivno zatvorio vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: Faktor

Back to top button