PREDSTAVLJAMO: NAKON NEKOLIKO ODLIČNIH USPJEHA, CLUB CHAMPIONS BOXING U YVERDONU SVOJIM ČLANOVIMA NUDI I TRENING U MMA KATEGORIJI!

Da se trud i rad uvijek isplati potvrđuje i ova priča, priča o bokserskom klubu u švicarskom gradu Yverdon, koji sa velikim uspjehom vode Edin Sulejmanović i Samir Suljić, jedan iz Konjević Polja, drugi iz Bratunca koji godinama žive i rade u Švicarskoj. Klub su osnovali 2009.godine i odmah se aktivno uključili u rad, klub je internacionalnog karaktera što znači da u njemu treniraju žene, muškarci i djeca iz svih sredina.

Nakon izvanrednih rezultata u 2019-toj godini, klub je krenuo punom parom u ostvarivanju većih ciljeva, pa tako su se odlučili za nešto sasvim novo, tj. u gradu Yverdon u Švicarskoj svakog četvrtka od 19h15minuta pa sve do 21 sat, svi članovi i simpatizeri borilačkih vještina imaju priliku da steknu iskustvo u MMA kategoriji, trenutno najpopularnijoj borilačkoj vještini u svijetu.

Boks je odavno u Švicarskoj izgubio popularnost, iako se širom svijeta i dalje smatra za jedan od najpopularnijih sportova. Multimilionski mečevi, prepune tribine Vemblija, Medison Skver Gardena i ostalih stadiona i hala, samo su potvrda te tvrdnje. Materijalno blagostanje je samo san kada se baviš boksom u Švicarskoj, pa se motivacija crpi negdje drugdje.

“Boks je ranije bio veoma popularan sport kod nas, a bokseri cijenjeni i ugledni. Svaki čovek koji je odrastao sedamdesetih ili osamdesetih zna da nabroji barem pet boksera svog vremena. Ovde se svi sada lože na MMA, a to je sve na nekom veoma niskom nivou, mada, ne kažem ni da je boks u boljem položaju.”- ističe za naš portal licencirarni trener i jedan od vlasnika ovog veoma popularnog bokserskog kluba, Samir Suljić.

Nedavno je ovaj klub posjetio jedno od najpoznatijih imena u borilačkim sportovima, Nizozemac Ernesto Hoost, višestruki je svjetski prvak u muay-thaiju te četverostruki osvajač K1 Grand Prixa u kickboxingu, tijekom borilačkih dana nosio je nadimak Mr. Perfect a balkanski obožavatelji borilačkih sportova još pamte njegove borbe protiv hrvatske zvijezde Mirka Filipovića CRO-COPA.

Mr.Perfect je oduševljen ovim klubom koji bilježi ogromne bokerske uspjehe u Švicarskoj i Evropi te potvrdio svoj dolazak u Yverdon iduće godine u novembru 2020. Prilikom posjete Ernesto Hoos je rekao da se mladi trebaju baviti sportom i da mu je to draže nego da rade neke loše stvari i dao veliku podršku klubu „CLUB CHAMPIONS BOXING“ YVERDON-LES -BAINS u kojem vidi, kako je rekao, pozitivnu budućnost.

Klub „CHAMPIONS YVERDON“ broji oko 300 članova. Trenutno rade sa djecom do 5 do 15godina, te od 15 godina pa nadalje. Takođe u klubu je aktivna i grupa djevojaka koje su pokazale interesovanje za ovim sportom kao i rekreativci. Klub je do sada učestvovao na više turnira , kako regionalni tako i evropski te osvojivši mnoštvo medalja medalja.

Autor: M. M.

Back to top button