Porodična svađa završila tragično: Otac ubio sina, pa pucao u sebe… Supruga teško ranjena bježeći od metaka

Prema prvim informacijama sa uviđaja, kako se navodi, najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je izvršio samoubistvo

U porodičnoj tragediji koja se dogodila jutros u porodičnoj kući u mjestu Ciljuge u blizini Živinica smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je teže povrijeđena i hospitalizirana je u UKC-u u Tuzli.

Smrtno su stradali Admir Mujčnović (33), Zijad Mujčinović (54) te je povrijeđena Zada Mujčinović, saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvao Tuzlanskog kantona.

Uviđaj na mjestu događaja obavlja dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Prema prvim informacijama sa uviđaja, kako se navodi, najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

– Trenutno ne raspolažemo informacijama o karakteru povreda Zade Mujčinović. Uviđaj je u toku i utvrđuju se okolnosti koje su dovele do ove porodične tragedije.Također, za sada ne možemo pouzdano govoriti o motivima koji su doveli do ovog događaja.Nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija MUPTK će dostaviti Tužilaštvu izvještaj te će se poduzeti sve druge potrebne istražne radnje – saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvao Tuzlanskog kantona, javja agencija Fena.

Prema informacijama koje su objavili lokalni mediji, supruga Zada Mujčinović skočila je sa balkona kuće, pokušavajući da se spasi, a pri tom je zadobila teške povrede.

(FENA/DEPO PORTAL/ad)

Back to top button