Smanjite mogućnost bolesti: Pet predmeta koje trebamo dezinficirati

Kako biste vi i vaša obitelj ostali zdravi tijekom mjeseci kojima vladaju virusi i bakerije, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo rijetko.

1. Mobitel
Mobiteli su najveći prijenosnici bakterija te su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od WC daske.

S obzirom na to koliko često posežemo za mobitelima, oni su plodno tlo za prehlade i gripe. Stoga je potrebno redovito dezinficirati mobitel koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nježno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete nanijeti sprej za čišćenje te prebrišite ekran.

2. Tipkovnica
Za brzo i efikasno čišćenje potpuno je isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tipki. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tipkovnicu prebrišite suhom krpicom od mikrofibre.
Tijekom sezone gripe i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinficirati maramicama koje sadržavaju alKohol.
3. Kvake
U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Stoga je tijekom sezone gripe i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinficirati maramicama koje sadržavaju alkohol.
4. Kuhinjska radna površina i sudoper
Vjerojatno pokušavate održati svoju radnu površinu u kuhinji čistom cijele godine, ali to postaje posebno važno tijekom sezone prehlade i gripe. Budući da je ovo mjesto gdje se obitelj okuplja i dotiče razne površine, važno je dobro ga očistiti od bakterija.

Poprskajte i obrišite cijelu površinu dezinfekcijskim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoper.

5. Plišane igračke
Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, također mogu biti izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dijete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Provjerite etiketu na plišanoj životinji da vidite može li ići u perilicu.

Gdje je to dopušteno, stavite igračku u perilicu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili potencijalnu zarazu.
zadovoljna.dnevnik.hr

Back to top button