Bratunac: Informacije sa sjednice kriznog štaba održane 09.04.2020.

Bratuncu je danas održana 27. sjednica kriznog štaba na kojoj je usaglašena većina aktivnosti. Smanjen je broj lica u kućnoj izolaciji, 7 lica je pod nadzorom, a 6 je izašlo.

“Juče smo imali aktivnosti podjela paketa najugroženijima sa podrčja naše opštine, a koju je obezbjedio Tehnički Remont Bratunac. Predstavnici ove firme su određena sredstva, poput medicinske opreme, dodijelili i radnicima Doma zdravlja kojima su ranije poklonili kontejner za trijažu pacijenata. Karantin dobro funkcioniše, trenutno je šest lica u karantinu odakle će četiri lica za par dana nakon testiranja i izaći. Danas će Crveni krst i Centar za socijalni rad nastaviti podjelu tih paketa ugroženim porodicama.”, istakao je načelnik Bratunca.

Punktovi u Konjević Polju i Polomu aktivni su, a aktivan je i punkt u Đugumu kod Pobuđa odakle je veliki broj lica vraćen. Sva lica će na ovim punktovima biti provjerena, a oni koji planiraju duži boravak u našoj opštini biće zadržani u karantinu 14 dana.

“Što se tiče poljiprivredne proizvodnje znamo da je sezona u toku, pa naši poljoprivredni proizvođači imaju pogodnosti ostanka na svojim njivama i nakon policijskog časa. Rasadnik vrši puštanje sistema za navodnjavanje u rad i ja mislim da će u toku ove sedmice sve biti pušteno u rad jer je biljkama potrebna voda. Smanjili smo učešće poljoprivrednih proizvođača u cijenu koštanja sistema za navodnjavanje, sve troškove električne energije platiće opština, a njihovo učešće sa 30 biće smanjeno na 20 KM.”, rekao je Nedeljko Mlađenović.

Danas je u planu uvođenje u radove izvođača na graničnom prelazu “Bratoljub”, što je najvredniji projekat u ovoj godini vrijedan 14,5 miliona konvertibilnih maraka. Po riječima načelnika opštine, prelaz bi trebao biti pušten za 10 do 12 mjeseci, kada će most, granični prelaz i bescarinska zona početi funkcionisati.

Piše: A.A./ UPSMEDIA

Back to top button