Srbin automobilom probio ogradu centra za migranate: “Ne želim muslimansku državu” (VIDEO)

Srbijanac Filip Radovanović, inače predsjednik Odbora Pokreta Levijatan u Obrenovcu, izazvao je gnjev javnosti Srbije kada je jučer oko 19 sati automobilom probio ulaz Prihvatnog centra za migrante te kompletan incident ispratio videom na Facebooku.

Isfrustrirani Radovanović prvo je pokušao ući u migrantski centar u dijelu gdje je postavljena žičana zaštitna ograda. Kada mu to nije uspjelo, vratio se prema ulazu na kojem je stajala srbijanska vojska te projurio vozilom pored njih, uzvikujući da se sklone.

“Ovdje ima nekih ljudi, sad ćemo da ih pogazimo”, govori Radovanović dok ulazi u centar te nastavlja, jureći vozilom pored migranata: “Ne želim da moju djevojku napadaju migranti. Ne želim muslimansku državu. Ne želim ovo da trpim. Kazna će da bude velika, sigurno”.

On je potom izašao iz auta te dodao: “Ne želim da moja vojska i moji ljudi čuvaju migrante. Ne želim da pravoslavlje dam muslimanima, i neću ga dati. Vjeruj mi”.

Mnogi su osudili ovaj incident, a jedan od njih je i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović koji se oglasio na Twitteru.

“Jasno se vidi da se manijak nije uzdržavao da povrijedi ljude koji tamo privremeno borave, kao i srbijanske vojnike koji obezbjeđuju centar. Stop fašizmu”, napisao je Božović.

S druge strane, vođa Pokreta Levijatan Pavle Bihali nije osudio Radovanovićev čin, već je samo napisao na Twitteru: “Momak je dugo trpio i pukao”.

Prema podacima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Radovanović je uhapšen i bit će zadržan u pritvoru 48 sati.

Klix.ba

Back to top button