Juventus prvi finalist Kupa Italije, igrali Pjanić i Krunić

Juventus se plasirao u finale Kupa Italije nakon što je u dvomeču polufinala bio bolji od Milana i to zbog gola postignutog u gostima. Prvi meč je odigran prije četiri mjeseca i završen je rezultatom 1:1, a večeras u prvoj utakmici nakon pauze zbog pandemije koronavirusa nije bilo pogodaka.

Večerašnji duel u Torinu je krenuo žestoko budući da je Juventusu u 13. minuti dosuđen penal nakon što je Conti igrao rukom.

Nakon provjere VAR-a, Ronaldo je promašio penal pogodivši stativu, a u istoj minuti Milanov napadač Ante Rebić je dobio crveni karton nakon teškog prekršaja nad Bonuccijem.

https://twitter.com/BRGoals/status/1271523659828670464?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1271523659828670464&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fsport%2Fnogomet%2Fjuventus-prvi-finalist-kupa-italije-igrali-pjanic-i-krunic%2F200612157

Juventus je prvu veliku priliku propustio nakon pola sata igre kada je Donnarumma odbranio udarac Matuidija, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ubrzo dobio žuti karton. Prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka.

I u nastavku meča statistika je bila u potpunosti na strani Juventusa, ali promjene rezultata nije bilo. Zanimljiva je bila situacija u 62. minuti kada je Sarri obavio trostruku izmjenu. Umjesto Pjanića je ušao Khedira, Matuidija je zamijenio Rabiot, dok je umjesto Douglasa Coste utakmicu nastavio Bernardeschi.

Osam minuta prije kraja meča šansu za igru dobio je i Rade Krunić koji je zamijenio Kessieja, dok Asmir Begović nije ulazio u igru. Utakmica je okončana miroljubivo bez pogodaka pa je Stara dama proslavila plasman u finale.

Tamo će će snage odmjeriti protiv boljeg iz dvomeča između Napolija i Intera. U prvom meču Napoli je ostvario veliku pobjedu 1:0. Revanš se igra sutra u 21 sat na stadionu San Paolu.

Klix.ba

Back to top button