SPREMITE SE DOBRO: IZDAT ŽUTI METEOALARM ZA CIJELU BIH, DOLAZI KIŠA I GRMLJAVINA

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, našu zemlju u narednim danima očekuje novi val kiša i grmljavinskog nevremena

Tako nas već danas poslijepodne očekuju pljuskovi i grmljavina u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29 stepeni Celzijusa. Osim toga, danas i sutra zbog grmljavinskog nevremena aktiviran je žuti meteoalarm za područje cijele BiH.

U ponedjeljak se tako očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 25, na jugu do 27 stepeni Celzijusa.

(Foto: FHMZ)
Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom nastavit će se i u utorak. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni Celzijusa.

Ništa manje oblačno neće biti ni u srijedu. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25 stepeni Celzijusa.

U četvrtak prije podne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi mogući su u Hercegovini i na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni Celzijusa.

Hayat.ba

Back to top button