U Sarajevu ubijen muškarac i ranjena žena, uhapšene tri osobe

U Sarajevu se sinoć, pola sata prije ponoći, desilo ubistvo i ranjavanje, zbog čega su uhapšene tri osobe, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Dobili smo dojavu u 23:30 sati da je u ulici Ranovačka, naselje Ahatovići, općina Novi Grad, došlo do tučnjave više osoba. Po dolasku na mjesto događaja konstatovano je da je jedna osoba zadobila smrtonosne povrede nožem, a da je druga osoba lakše povrijeđena, također nožem”, kazao nam je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Povrijeđena žena prevezena je i hospitalizovana na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

“Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistva i ubistva u pokušaju, policijski službenici su pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima, a koje su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada”, kazao je Hadžiabdić.

Ubijen je Midhat Č (45), a ranjena njegova supruga Adisa Č (36).

Kako saznajemo, muškarac koji je ubijen i njegova supruga, koja je ranjena, nisu učestvovali u tučnjavi. Naime, prema informacijama koje smo dobili od komšija, u naselju je došlo do porodične svađe nakon čega je jedna osoba zatražila pomoć u dvorištu ubijenog muškarca. Ubrzo nakon toga u dvorište stradalog stigli su i ostali akteri svađe, nakon čega je došlo do naguravanja, a muškarac je dobio smrtonosni ubod nožem pokušavajući rastaviti osobe koje su se tukle. Njegova supruga je zadobila ubodnu ranu u leđa nakon što je prišla suprugu kako bi mu pomogla.

Iza ubijenog muškarca ostalo je dvoje maloljetne djece.

Kako su nam kazali u MUP-u, uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica.

Klix.ba

Back to top button