Juventus ponizio Barcelonu na Camp Nou, Pjanić igrao cijelu utakmicu

Susret dvojice najboljih na svetu posle dve i po godine

Ronaldo i Mesi (©Reuters)
Uništavanje! Od Barselone na Nou Kampu su ostali samo dugmići u sudaru sa Juventusom.

Veče kada je Stara dama igrala na Ronaldov pogon, nošena njegovim motivom da na Nou Kampu posle dve i po godine, oči u oči sa Lionelom Mesijem, pokaže da je najbolji igrač sveta. Bolji od Argentinca. I ovo je definitivno bilo njegovo veče. Jeste Portugalac oba gola postigao sa bele tačke, ali je Juventus deklasirao katastrofalnu Barselonu – 3:0.

Ne samo što je deklasirao, nego je italijanski tim ovim trijumfom preoteo Špancima prvo mesto u grupi. A, čisto podsećanja radi, Barsa je duel u Torinu dobila sa 2:0. I dozvolila je sebi da čak i tu prednost izgubi i surva se sa prve pozicije.

Činilo se pre dve nedelje da su Katalonci počeli da hvataju konce igre, međutim, izgubili su za vikend od Kadiza, a sada ih je pregazio Juventus. Dao im je tri gola na Nou Kampu, bilo je šansi i za više. Neki treneri Barselone su prethodnih sezona dobijali otkaze iako je tim igrao bolje od ovog što radi pod Kumanovom palicom. Ne pamti se toliko očajan deo sezone kao ovaj otkako je Holanđanin seo na klupu.

Što je posebno zanimljivo, ni Juventus ne blista. Kritike pljušte po crno-belima i treneru Andrei Pirlu iz nedelje u nedelju, ali ove večeri tim iz Torina je izgledao kao kandidat za samu završnicu Lige šampiona. Čvrst, odlučan, sa sjajnim kombinacijama, kreativan u završnici.

Juventus je poveo u 13. minutu iz prvog dosuđenog penala. Čist prekršaj je napravio Arauho, pokušavajući da zadrži Ronalda, koji ga je pretrčavao usred šesnaesterca. Portugalac sa bele tačke nije promašio (1:0). Taj gol je samo dao vetar u leđa Italijanima, koji su se još više oslobodili i počeli da sabijaju Barsu na njenu polovinu. Kao kruna te igre usledila je briljantna akcija gostiju, koju je na efektan način završio Mekeni u 20. minutu (2:0).

Probala je Barsa, probao je Mesi. Bilo je nekih akcija, nekih šuteva, pokušaja domaćeg tima da se vrati u igru, ali je i Juventus znao da uzvrati.

U nastavku novi penal. Lengle je nesrećno i nenamerno odigrao rukom, ali je uz pomoć VAR-a sudija Štiler pokazao na belu tačku. Ponovo Ronaldo, ponovo siguran – 3:0. A, samo minut pre toga je Ter Štegen odbranio fenomenalnom paradom udarac Remzija.

Probala je Barselona da igra, pre svih Mesi, imao je nekoliko solidnih pokušaja, ali nije uspeo da savlada Bufona.

Težak poraz za Katalonce u ionako užasno teškoj sezoni…

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

Utorak

Barselona – Juventus 0:3 (0:1)

/Ronaldo 13p, 52p, Mekeni 20/

Mozzartsport.com

Back to top button