Čedomir Jovanović: Mostar je Bosna u malom od čije sreće zavisi i sreća Srbije

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović koji je ujedno i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića danas je u finišu kampanje za lokalne izbore u Mostaru kazao kako je Mostar Bosna u malom od čije sreće zavisi i sreća Srbije.
“Nadao sam se da će do izbora doći ranije, ali se radujem tom dogovoru i prilici da se Mostar mijenja na normalan način”, kazao je Jovanović.

Govorio je o ljepotama Mostara i Neretve zbog koje ljudi zanijeme dolazeći iz Sarajeva preko Konjica i Jablanice, ali i tome kako zanijeme kada vide stanje u tom gradu.

“Sve što je lijepo nema veze sa nama, a sve ono što je loše to je posljedica nas i naših života i sa tim ne mogu da se pomirim. Mostar je Bosna u malom, a od sreće Bosne zavisi i sreće moje Srbije. Žao mi je što se u ovakvoj atmosferi održavaju izbori, što ima toliko tenzija koje su nepotrebne u jednom podijeljenom gradu, opterećenom onim što je ostavio za sobom i suočen sa neizvjesnom budućnosti. Ali tako je u čitavom regioni i ako negdje treba da se stvari mijenjaju neka to bude ovdje”, kazao je Jovanović.

Dodaje kako je ovo sada najveća prilika da se vrati Mostar kojeg odavno nema.

“Treba vjerovati da je moguće stvoriti drugačije međusobne odnose i atmosferu u Mostaru iz koje će iskoračiti neki novi Šantić, letjeti neki novi klinci sa akademije, igrati evropski klubovi i dolaziti mi iz Beograda ovdje da slavimo jedni sa drugima. Puno je toga što nije lokalno u ovim lokalnim izborima i ne treba gurati stvari pod tepih”, zaključio je Jovanović i pozvao sve građane Mostara da u nedjelju 20. decembra izađu na izbore u što većem broju i izaberu demokratiju u svome gradu.

Klix.ba

Back to top button